Om Dalsland Kanot Maraton +

Dalsland Kanot Maraton+ är en kanottävling på 55 km för alla, motionärerna utgör den största delen men det finns också ett elitfält av yttersta världsklass! Tävlingen körs med antingen enmanskajak, tvåmanskajak eller canadensare. Nästa tävling är 2018-08-11!

Starten

Starten går klockan 08:00 vid Baldersnäs Herrgårds gästhamn i Dals Långed och alla tävlande startar samtidigt. Därefter har man 11 timmar på sig att klara hela sträckan och gå i mål vid Bengtsfors Gästhamn.

Tävlingen går genom 4 sjöar (Laxsjön, Svärdlång, Västra Silen och Lelång). Gula bojar visar dig en lämplig navigering längst banan. På alla sjöar finns rödmarkerade följebåtar utplacerade för att hjälpa till vid nöd.

Depåerna

Vid varje lyft finns en depå där glada funktionärer servar dig med energidryck, vetebullar, bananer, saltgurka och även kaffe vid sista depån. Den sista depån är belägen på en udde. Här är endast eliten tvungna att bära sina kajaker över udden. Depåerna heter Skåpafors, Skifors, Gustavsfors och Herrenäs. Gustavsfors depå stängs klockan 15:00, Herrenäs klockan 17:00 och målet stängs klockan 19:00.

Vid varje depå finns sjukvårdare att kontakta vid problem.

Detta är en folkfest med mycket publik som hejar på och längst med din resa kan du höra vuvuzelas, musikanter som spelar och folk som ropar just ditt namn. Allt för att din dag skall bli så trevlig som möjligt!

Efter loppet

När du gått i mål transporteras din kanot med fyrhjuling till en ”kanotparkering” en gräsyta i anslutning till duscharna. Alla tävlande får mat efter loppet. Det finns möjlighet att få massage även efter loppet då till en summa av 150 sek.

”After Canoe” arrangeras årligen på kvällen efter loppet. Där kan deltagare och publik mötas för att dela sina upplevelser under dagen samt njuta av feststämningen i byn.

Hjärtligt välkommen!