Vinn en Kajak från Melker Kayaks

Alla som anmäler sig innan 31 maj 2018 är med i utlottningen av en kajak från Melker Kayaks. Det spelar ingen roll vilken klass du anmäler dig till – alla har samma chans. Vinnaren av kajaken presenteras i samband med prisutdelningen på Dalsland Kanot Maraton 11 augusti 2018.

Kajaken är en Ulvön från Melker Kayaks

 

Med Melker Ulvön tar vi konceptet med hållbarhet, innovation, design och prisvärdhet ytterligare ett steg framåt.

Kajaken har en surfinspirerad design och är delvis tillverkad i FSC-certifierad bambu i kombination med honeycomb, vilket ger en vridstyvare, lättare och mer miljövänlig kajak, då bambu är ett naturligt snabbväxande gräs och helt förnyelsebart.

Melker Ulvön är en mycket lättdriven expeditionskajak utformad med inspiration från Surfskis.
Den långa vattenlinjen ger hög marchfart samtidigt som förskeppets volym ger enastående prestanda för vågsurf i kraftig sjö och mindre dyningar.
Lekfullheten visar sig med de skarpa slagen, vilka ger kajaken mycket bra slutstabilitet och en följsam och mycket lättmanövrerad kajak, som kan kantas kraftigt utan att kännas otrygg.

Sittbrunnen har anpassats för att ge plats för kraftfull paddling där paddlaren kan jobba med bägge benen, samtidigt som de vadderade lårstöden ger högsta komfort och ett välbehövligt grepp under tuffare förhållanden.
Sittbrunnen är bred baktill vilket underlättar in- och utsteg, även för den större paddlaren.
För bästa komfort har kajaken en justerbar sits, vilken ger ökad kontroll och nära kontakt med kajaken.

Två stora ovala packluckor i för respektive akter gör det enkelt att packa och erbjuder riktigt gott om utrymme för längre expeditioner.
Den mindre runda fikaluckan sitter lättillgängligt direkt bakom sittbrunnen där paddlaren snabbt och enkelt kommer åt matsäck, jacka eller kamera.
Alla luckor och lucksarger levereras av finska KajakSport för bästa möjliga kvalité och säkerhet. 
Precis framför sittbrunnen finns också en praktisk nedsänkning i däcket, vilken håller vattenflaska eller pump både på plats och ur vägen.

Melker Ulvön är framtagen av Magnus de Brito i nära samarbete med Melker Kayaks designteam och tar oss ytterligare ett steg närmare visionen om en livscykel helt utan miljöpåverkan.